Over mij

Mijn naam is Inge Kamerling en ik woon in Heerhugowaard, Noord Holland.


Sinds 2017 voer ik officieel het beroep van HSP & Lifecoach uit, maar ik begeleid door mijn vorige 

werk als kapster al ruim 30 jaar mensen in het maken van andere keuzes.


Dat is iets wat mij natuurlijk afgaat waardoor de keus om in 2015 de Lifecoach opleiding te gaan 

doen een "No Brainer" was


Ik verkocht in 2014 mijn kapsalon 

Want na 6 jaar over mijn grenzen te zijn gegaan had ik een mega Burn-out ontwikkeld.

Het altijd maar kiezen voor anderen en mezelf op de laatste plaats  zetten had zijn tol geëist, mijn lichaam stopte er mee en ik kon mijn bed niet meer uitkomen.

Dit was het begin van een nieuwe fase in mijn leven, ik gooide het roer radicaal om en koos voor mezelf.

Ik leerde mij Bewust te zijn van mijn eigen behoefte en dat het alles behalve "slecht" was om daarvoor te kiezen.

En met die nieuwe Mindset begon mijn echte leven en de wens anderen daarmee te helpen dit ook te bereiken.

Wat je moet weten over mij:

Mijn hele leven lang weet ik al dat ik anders ben dan andere mensen, wat in mijn jeugd er toe leidde dat andere kinderen mij raar en vreemd vonden.

Gelukkig niet in de mate dat ik een buitenbeentje was of zo, ik had genoeg vriendjes en vriendinnen want ik was ook heel sociaal, betrokken en grappig.  Dat ben ik natuurlijk nog steeds. ?

Lang heb ik mijn leven als lastig ervaren en werd ik regelmatig overspoeld met depressieve gevoelens die ik maar moeilijk kon plaatsen. Totdat jaren geleden een andere HSP ‘er mij er doodleuk op wees dat ik dit ook was en wat de reden was van mijn "anders zijn"

Toen begonnen de puzzelstukjes van mijn leven in elkaar te vallen. Er was gewoon een verklaring voor mijn “afwijkende gedrag” en er waren nog meer mensen die konden voelen en waarnemen zoals ik. Ik was dus niet raar en ook niet alleen.

En er was zelfs een naam voor…. Hoog sensitief...

Er viel een enorme last van mijn schouders, dit zou een ommekeer in mijn leven betekenen.


Mijn hele leven deed ik alles op wilskracht. Ik dacht dat dit de weg was om dingen te bereiken.

Maar niks was minder waar en misschien geldt dat voor jou ook wel. Ik ging altijd maar door, niet klagen, niet opgeven, gaan!

Ik zette mij 110% in voor mijn kapsalon en daarnaast onderhield ik een huishouden en mijn sociale leven. Het moest een keer mis gaan en dat deed het dus ook.

Daar ben ik nu heel dankbaar voor, mijn salon in 2014 verkopen is de beste beslissing die ik ooit gemaakt hebt!

Nu leef ik een veel fijner leven, op mijn voorwaarden en werk net zoveel uur als ik wil, dat gun ik jou ook!

Ik heb een bewogen leven achter de rug.

Mijn gevoeligheid en zorgde ervoor dat ik thuis dingen oppikte,

en zo jong als ik was tegen mijn ouders zei wat ik voelde, wat ik ervoer.

Dit werd meestal afgedaan als, niet waar, niet aan de orde of boos weggestuurd worden.  Zo gebeurde er veel, heb ik dingen meegemaakt die niet prettig voor mij waren met als gevolg dat ik hoe ouder ik werd mijn gevoeligheid opsloot.

Om mijzelf te beschermen werd ik ongevoelig en richtte ik mijn aandacht op mezelf. Ik dacht, als het niemand wat kan schelen wat ik voel dan hoef ik ook geen rekening te houden met het gevoel van een ander.

Zo ging ik door mijn tienerjaren en werd ik een jonge volwassen vrouw. Ik woonde op mijn 18e al op mezelf en werkte fulltime als kapster. Mijn leven was oke, al was het kappersvak mentaal vermoeiend voor me, al wist ik toen nog niet precies waardoor.

Toch paste ik automatische bepaalde technieken toe die mij beschermde tegen uitputting en overprikkeling. Het kon niet voorkomen dat ik overspannen raakte en mijn 1e Burn-out opliep in april 1993.

Na 7 maanden thuis gezeten te hebben heb ik de knoop doorgehakt en besloot ontslag te nemen en per 1 december voor mezelf te beginnen.

En zo begon ik aan mijn nieuwe avontuur dat helaas niet lang duurde, want 27 dagen later, 1 dag voor mijn 23e verjaardag werd bij mij de ziekte van Hodgkin werd geconstateerd……. Ik had kanker en kon wel dood gaan.


Want daar hield mijn strijd niet op...

Mega Burn-out!

Het dieptepunt in mijn leven was toen ik vanaf 2008 zo over mijn grenzen ging een een Mega Burn-out opbouwde omdat ik mijn kapsalon niet ten onder wilde zien gaan.

En uiteindelijk in 2013 zo verwijdert raakte van mijn essentie dat ik een lange tijd niks anders kon dan mijzelf dagelijks verdoven omdat ik de pijn van mijn leven en de wereld niet aankon. Ik dacht dat ik geen keus had en ging maar op die vernietigende wijze door...

Maar ook dit heb ik overwonnen en ik deel graag met je hoe en welke methodes ik ontwikkeld heb om mijn problemen succesvol te kunnen aanpakken!

Dus waar kan ik je mee helpen?


Ik wil graag meer info over:

Hoog sensitiviteit

Hulp Hoog senstiviteit

Lifecoaching

Hulp Hoog senstiviteit